Denk aan uw Visum !!
Paspoort / identiteitskaart / visum 
(voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit) Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart, die minstens 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Turkije.
Bij een identiteitskaart ontvangt u een briefje, met daarop een stempel (visum) vergeet dit niet bij de terugreis mee te nemen.
Let op: Voor reizen naar Turkije worden er GEEN noodreisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er dus voor dat alles in orde is.
klik hier voor het hele artikel

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig.
Dit visum is 6 maanden geldig, waarbij u maximaal (totaal) 90 dagen in Turkije mag verblijven.
U mag dus meerdere keren naar Turkije reizen op hetzelfde visum.
U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr.
De betaling is vooralsnog alleen met credit card mogelijk.
Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. De kosten van het E-visum bedragen $ 20,- (ca. € 15,- , afhankelijk van de koers van de dollar).
De kosten van het visum op de luchthaven bij aankomst zal echter hoger zijn, te weten € 25,- per visum.
Kind bijschrijven in paspoort vervallen
Sinds 26 juni 2012 is het bijschrijven van uw kind in uw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. De kinderbijschrijvingen en kinderstickers zijn niet meer geldig. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort. U hoeft dus geen nieuw paspoort voor uzelf aan te vragen.
Ter plekke (voordat je de douane door gaat) kost een visum € 15 per persoon. Turkse lira of ander buitenlands geld wordt geaccepteerd, maar wij adviseren om € 15 contant geld mee te nemen. Creditcards worden niet geaccepteerd. Bij een identiteitskaart ontvang je een briefje, met daarop een stempel (visum). Vergeet dit niet bij de terugreis mee te nemen.